FAQ

Karbamidi on ihon luonnollinen kosteuttaja, joka auttaa ihoa sitomaan sen omaa kosteutta. Ihon kuivumisen syy onkin usein karbamidin puute. Karbamidi on proteiiniaineenvaihdunnan lopputuote, ja sitä on myös ureassa eli virtsa-aineessa (noin 2 %). HTH-voiteen karbamidi on synteettisesti valmistettua.

Maitohappo on ihon luonnollinen kosteuttaja, joka auttaa ihoa sitomaan sen omaa kosteutta. Maitohappo edesauttaa myös ihosolujen uudistumista. Maitohappoa kehittyy lihaksissa hiilihydraattien hajoamisen seurauksena

Kirvely on merkki siitä, että ihosi on kuiva ja se kaipaa HTH-voidetta. Kuivassa ihossa on usein pieniä haavaumia, joista tuote pääsee imeytymään syvemmälle ihoon. Maitohappo, karbamidi ja alhainen pH aiheuttavat kirvelyn. Käytettyäsi HTH-voidetta muutaman kerran ihon kosteustasapaino palautuu ja vaaraton kirvely loppuu. Kirvely on siis merkki siitä, että iho tarvitsee hoitoa.

HTH Skin Repair Cream ja Skin Protection Body Cream sopivat erinomaisesti käytettäväksi lapsille. HTH Original Body Lotionit voivat aiheuttaa lievää kirvelyä, jota voi olla vaikea selittää lapsille, joten Original Body Lotioneita ei suositella käytettäväksi pienille lapsille. HTH 97 % Aloe Vera Gel sisältää erittäin runsaasti aloe veraa, eikä se siksi sovellu päivittäiseen käyttöön alle 10-vuotiaille lapsille.

HTH Skin Repair -voiteeseen on lisätty rasvoja ja pehmentäviä öljyjä, ja se sopii erityisen hyvin herkälle iholle. Original Body Lotioneissa on enemmän kosteuttavaa karbamidia, joten se tuntuu hieman erilaiselta iholla. HTH Skin Repair Cream soveltuu käytettäväksi erinomaisesti esimerkiksi käsille, kyynärpäille ja jalkoihin.

Olet mahdollisesti annostellut HTH-voidetta liikaa. Tuote ei silloin imeydy ihon pintakerrokseen (sarveiskerros) ja kosteutta sitovat ainesosat jäävät ihon pinnalle. Kosteutta nousee ihon pintaan, joka voi aiheuttaa tahmean tunteen.

HTH-tuotteista seuraavat eivät sisällä hajusteita: Original Body Lotion, Sensitive Antiperspirant, Sensitive Shower Gel ja Skin Repair Cream. Muut HTH-tuotteet ovat miedosti hajustettuja.

Ei välttämättä. Herkkyyttä voi esiintyä kaikilla ihotyypeillä. Herkkä iho on kuitenkin yleensä kuiva kosteutta sitovien aineiden tai rasvojen puutteen takia.

Ikääntyvä iho on ryppyinen, joustamaton ja kuiva. Kosteutta sitovien komponenttien esiintyminen iholla vähenee. Hiki- ja talirauhasten toiminta heikkenee, mikä aiheuttaa muutoksen rasvatasapainossa ihon pinnalla ja kosteustasapaino huononee edelleen. ihokuidut muuttuvat ohuemmiksi vähemmän joustavan ihon seurauksena. Ihonalaisen kudoksen rasvakerros vähenee ja tekee ihosta herkemmän kohoumille. Ihon paranemiskyky heikkenee, kun taas herkkyys infektioille kasvaa.

HTH:n aktiivisten ainesosien, urean ja maitohapon yhdistelmä, antaa matalan pH:n. Matala pH myötävaikuttaa myös siihen, että tuotteet eivät tarvitse säilöntäaineita.

Tutustu tuotteisiimme