Aloe Vera – monipuoliseen ihonhoitoon

Aloe vera on tropiikista peräisin oleva aaloekasvi. Jo vuosisatojen ajan sen monipuoliset ominaisuudet on hyödynnetty ihonhoidossa. Vaikutuksista on hyötyä sekä lämpimässä että kylmässä ilmastossa.

aloe vera

Alkuaan pohjoisamerikkalaisesta kasvista on 300 erilaista lajia. Sen mehevät lehdet sisältävät kirkasta nestettä, joka saadaan esiin viiltämällä lehti auki. Värittömällä nesteellä on lukemattomia käyttötarkoituksia ja vaikutustapoja. Ihoa se auttaa niin kesäisin kuin talvisin.

Perinteinen ihmeaine

– Aloe veraa on käytetty kauneuden seerumina jo Kleopatran ajoista, kertoo iho- ja kehoterapeutti Pernille Burkhalter, joka työskentelee myös Orklan tuotepäällikkönä.

– Sanotaan, että itse Kleopatra käytti aloe veraa ryppyvoiteena. Hoitavien, kosteuttavien ja antibakteeristen ominaisuuksiensa ansiosta aloe vera on säilyttänyt ykkösasemansa monissa ihonhoitotuotteissa.

Kosteuttava, viilentävä ja rauhoittava kasviperäinen aine hellii ihoa auringossa olon jälkeen, jos iho kuumoittaa ja punoittaa.

Kosteutta ja hoitoa

– Jos iho on ärtynyt liiasta auringossa oleilusta, suosittelen rauhoittavaa ja runsaasti kosteuttavaa ihonhoitotuotetta. Aloe vera on juuri sellainen, Burkhalter sanoo. Aloe vera on todella monipuolinen, ja tuotteilla on käyttöä kesän lisäksi muinakin vuodenaikoina.

HTH Aloe Vera -sarja sisältää puhdasta aloe veraa.  Koko vartalon voiteeksi sopii Aloe Vera Body lotion, joka palauttaa ihon kosteustason normaaliksi auringon jäljiltä. Jos iho on todella punainen tai jopa palanut, ihoa kannattaa hoitaa HTH 97% Aloe Vera geelillä, joka sisältää 97-prosenttisesti aloe veraa. Tuoteperheessä on myös virkistävä suihkugeeli ja deodorantti.