5 vinkkiä hyvään intiimihygieniaan

Iho tarvitsee hyvää hoitoa kaikkialla kehossa. Huomioithan, että intiimialueella iho on hieman erilaista kuin muualla. Näillä vinkeillä pidät huolta itsestäsi.

intiimipesu
  1. Vältä liiallista suihkuttelua

Pesulla tietysti käydään, jos on harrastanut liikuntaa tai huomaa hajujen äityvän voimakkaiksi. Liian ahkera suihkuttelu voi kuitenkin häiritä elimistön omia suojamekanismeja. Kehon luontainen flora eli limakalvoilla elävä bakteerikanta auttaa pitämään muut bakteerit kurissa. Hyvät bakteerit eivät pidä liiallisesta pesusta.

  1. Kaihda saippuaa, jonka pH-arvo on suuri

Tavallisessa saippuassa on yleensä voimakkaita hajusteita ja muita ei-toivottuja ainesosia, joita ei kaivata alapäässä. Vältä siis sellaista saippuaa, joka voi muuttaa pH-tasapainoa ja aiheuttaa kutinaa.

  1. Saippuaa ja vettä vain kohtuudella

Intiimialueen iho on tavallista herkempää. Siksi kannattaa suosia tuotteita, jotka on varta vasten kehitetty tämän alueen pesuun. Toisaalta intiimialue reagoi tavallista herkemmin kuivumiseen, mikä tuntuu nopeasti kutinana ja polttavana kirvelynä. Käytä siis saippuaa ja vettä vain kohtuudella.

  1. Ei vettä ja saippuaa emättimeen

Emätin on itsepuhdistuva, ja puhdistamisesta huolehtii bakteerikanta. Näitä bakteereja ei pidä poistaa pesemällä. Emättimeen ei siis ole syytä laittaa minkäänlaista saippuaa. Kun peset intiimialueen, ota vähän intiimipesuainetta käteen ja pese vain ihon poimut hellävaroen. Huuhtele hyvin vedellä.

  1. Vältä tiukkoja vaatteita

Liian tiukasti istuvat vaatteet aiheuttavat hikoilua ja estävät kosteutta haihtumasta, mikä nopeuttaa hajunmuodostusta.  Suosi siis väljää vaatetusta. Kokeile puuvillasta valmistettuja alusvaatteita. Puuvilla on luonnonmateriaali, joka hengittää hyvin ja parantaa ilman vaihtuvuutta intiimialueella.

 

HTH Intimate Mild Wash intiimipesu on kehitetty erityisesti päivittäiseen alapesuun, ja sen pH-arvo on 3,5. Mukavan pehmeä koostumus ja hienostunut puhtauden tuoksu tekevät olon raikkaaksi ja miellyttäväksi.